Våra båtar

Optimist

Optimist

Optimisten är den största jolleklassen i världen och många av världens främsta seglare (såsom Ben Ainslie, Josefin Olsson, Hans Wallén och Fredrik Lööf) har börjat sin seglarkarriär i optimisten. Många av er kan säkert själva minnas frihetskänslan när man som barn själv blev kapten i optimistjollen. Optimistklassen är över 60 år gammal men intresset för optimistsegling ökar fortfarande i sverige. Bevis på detta är att Junior SM seglas av hundratals tjejer och killar varje år och av de 47 seglade Optimist VM har svenskarna varit bäst 10 gånger.

Här på BJK rekommenderar vi Optimistjollen som din första segelbåt. Optimisten passar dig som är 6-12 år gammal. Du kan segla optimist hos oss på vår seglarskola, våra juniorseglingar och våra tisdagsseglingar. På sommrarna finns det också gott om regattor för er optimistseglare att delta i! 

Optimisten 

Design: Clark Mills, 1947
Längd: 2,3 m
Bredd: 1,1 m
Vikt: ca 35 kg
Sprisegel: 3,5 kvm
Besättningsvikt: 40-50 kg
Mastlängd: 2,1 m


RS Feva

Feva

RS Feva konstruerades 2002 och har under de senaste åren blivit världens mest sålda två-manna båt. Båten är en av Svenska Seglarförbundet rekommenderad juniorbåt. Både robust och lättseglad nog för att passa som seglarskolebåt och avancerad nog för att vara en rolig tävlingsbåt passar RS Feva alla juniorseglare!    

RS Feva är rolig för alla! Den stora sittbrunnen och höga bommen i RS Feva gör att den är bekväm för både vuxna och barn att segla. Båten har även en stor skrovvolym vilket betyder att även tyngre seglare kan njuta av båten.

RS Feva

Design: Paul Handley, 2002
Längd: 3,64 m
Bredd: 1,42 m
Vikt: 63 kg
Storsegel: 6,5 m²
Fock: 2,1 m²
Gennaker: 7 m²


C55

C55

C55an är kölbåten med jollekänsla. Båten har en öppen layout och alla segel kan lätt hanteras från sittbrunen. Oftast seglas C55 med en besättning på två man, men även tremanna besättningar förekommer i tävlingssammanhang och i seglarskolesfyte kan besättningen bestå av upp till fem personer. Sveska seglarförbundet har sedan mitten av 2000-talet rekommenderat C55 som skolbåt. Det finns nu över 250 båtar i Sverige, varav ca 60 seglas aktivt i kappseglingar. 

Här på BJK har vi kurser för ungdomar, vuxna och familjer i C55 både under veckan och vid förfrågan på helgen. 

C55

Design: Pelle Petterson
Längd: 5,51 m 
Bredd: 2,05 m
Djup: 0,4 – 1,1 m
Vikt: 450 kg
Total Segelyta: 38 kvm

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Relaterat

Fixardagar/kvällar

Morbi odio eros, volutpat ut pharetra vitae, lobortis sed nibh. Magna pars studiorum, prodita quaerimus. Hi omnes lingua, institutis, legibus inter se differunt.Quo usque tandem