Om BJK

Bohuslänska Jaktklubben – en kort presentation

Historik

Vid förra sekelskiftet var det enbart i städerna i Bohuslän som det fanns segelsällskap och detta ville bankkamrer Wilhelm Reichenberg på Smögen göra något åt. Med hjälp av vänner längst kusten bildade han Bohuslänska Segeljaktklubben den 13 december 1913. Klubben skulle organisera seglingsintresserade i de bohuslänska ”strandlägena”.

Förste ordförande var fiskexportören C. James Anderson, Smögen och till ”sekreterare och intendent” valdes initiativtagaren Reichenberg. Redan efter något år ändrades namnet till Bohuslänska Jaktklubben och man arrangerade kappseglingar på Smögen och i Grebbestad.

Framemot 1920-talet flyttades verksamheten till norra Bohuslän och man kappseglade  i Fjällbacka och Grebbestad. Efter 1941 då SS Norderviken i Fjällbacka bildades har klubbens säte varit Grebbestad med närliggande orter.

Nuvarande verksamhet

Klubben har en mycket aktiv seglarskola. För seglarskolans och ungdomsverksamhetens behov har klubben ett tiotal optimistjollar fyra Fevor samt två C55:or. Seglarskolan är certifierad av Svenska Seglarförbundet.

De större seglarna, kölbåtsseglarna kvällsseglar varje sommaronsdag och ett par sanktionerade kappseglingar arrangeras också.

Under vinterhalvåret har vi olika kurser och träffar.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
On Key

Relaterat

Fixardagar/kvällar

Morbi odio eros, volutpat ut pharetra vitae, lobortis sed nibh. Magna pars studiorum, prodita quaerimus. Hi omnes lingua, institutis, legibus inter se differunt.Quo usque tandem